Садржај


ОДРЖАНА ДЕВЕТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“, 5. септембра 2016.

06.09.2016. -
Данас је у организацији Академије наука и умјетности Републике Српске, већ девету годину за редом, одржана међународна  научна конференцијa „Савремени материјали“.  Скуп је одржан у Великој сали Академије наука и умјетности Републике Српске.
Скуп је свечано отворио предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске, академик Рајко Кузмановић.
Поред њега скупу су се обратили и министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић, ректор Бањалучког универзитета проф. др Милан Матаруга и директор Универзитетског клиничког центра проф. др Мирко Станетић.
 
Данас савремени материјали представљају најдинамичнију област која захвата све сфере живота и рада човјека, како у техници тако и у биомедицини. На овогодишњој конференцији је представљено осам пленарних предавања и 108 радовa који су презентовани у оквиру постер сесије. Укупан број аутора свих радова је 346, и то је основни показатељ да  велики број истраживача заједнички учествовао у овим истраживањима. С обзиром да су истраживања и развој ове области приоритети готово свих земаља у свијету, посебно најразвијенијих, своја сазнања и искуства  пренили су нам , поред домаћих,  еминентни научници из Србије, Словеније, Црне Горе, Арменије, Катара, Турске, Грчке, Италије, Хонг Конга, Њемачке, Украјине, Хрватске, Црне Горе, Аустрије и Руске федерације.

 

Програм рада

Галерија слика