Садржај


ОДРЖАНА ДЕВЕТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“, 5. септембра 2016.

06.09.2016. -
Данас је у организацији Академије наука и умјетности Републике Српске, већ девету годину за редом, одржана међународна  научна конференцијa „Савремени материјали“.  Скуп је одржан у Великој сали Академије наука и умјетности Републике Српске.
Скуп је свечано отворио предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске, академик Рајко Кузмановић.
Поред њега скупу су се обратили и министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић, ректор Бањалучког универзитета проф. др Милан Матаруга и директор Универзитетског клиничког центра проф. др Мирко Станетић.
 
Данас савремени материјали представљају најдинамичнију област која захвата све сфере живота и рада човјека, како у техници тако и у биомедицини. На овогодишњој конференцији је представљено осам пленарних предавања и 108 радовa који су презентовани у оквиру постер сесије. Укупан број аутора свих радова је 346, и то је основни показатељ да  велики број истраживача заједнички учествовао у овим истраживањима. С обзиром да су истраживања и развој ове области приоритети готово свих земаља у свијету, посебно најразвијенијих, своја сазнања и искуства  пренили су нам , поред домаћих,  еминентни научници из Србије, Словеније, Црне Горе, Арменије, Катара, Турске, Грчке, Италије, Хонг Конга, Њемачке, Украјине, Хрватске, Црне Горе, Аустрије и Руске федерације.

 

Програм рада

Галерија слика07.02.2018. Обавјештење о одржавању једанаесте међународне научне конференције „Савремени материјали 2018“
10.11.2017. ОДРЖАНА ДЕСЕТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“, 10. новембра 2017.
20.10.2017. ПРОГРАМ РАДА 10. МЕЂУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ 2017
25.09.2017. ПРОМЈЕНА ТЕРМИНА ОДРЖАВАЊА ДЕСЕТЕ МЕЂУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“
01.08.2017. ПРОМЈЕНА ТЕРМИНА ОДРЖАВАЊА ДЕСЕТЕ МЕЂУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“